prokastrinera

Kanske ett av de fulaste orden på vår jord? Vilket som är blogginlägget nedan ett skolexempel på dess betydelse. Jag har hemtentavecka och svårt att kliva rakt in i frågorna och ba le-ve-re-ra. Ju förr jag gör det, dessto mer ledigt får jag i slutet av veckan. Istället vill jag så gärna blunda med ögonen i balkongsolen invirad i en filt mot blåsten. Eller titta på ett avsnitt Mad Men. Eller skriva ett till blogginlägg. 
 
Spänningen är olidlig,
vad ska det bli?

tjugoåttonde april, för ett år sedan

 
 
 

happyjoyelis, del två

Den andra sortens sopbilar, de som trollar fram vårkänslor, körde utanför vårt fönster medan vi satt och åt vår frukost. Vår förstföding säger:
"Dom sopar gatorna...så att man kan dansa på dom!"

underbara nils

Häromkvällen kom Nils hem med ett ex av Underbara Claras fina bok från bibblan. Vi snicksnackade och bläddrade tillsammans i soffan. Idag lovade vi Elis att baka ihop, så Nils och han rörde ihop en kaka från Claras bok medan jag ställde iordning på barnens rum och stack för att handla lite mat. Mazarinsockerkaka. Sedan, när kakan var sval och resten av familjen tog hand om gårdens kaniner dekorerade jag den.
 
 
Fint och gott! Som det ska va. 
 

några timmar senare

 
Nu har vi monterat ner den vita trasiga byrån vi hittade gratis på Blocket och ställt in den här teak-duon. Ett lyft för rummet! Mer plats på golvet för all rolig lek. De hade gått ner på centimetern i lådan. 
 
 
Dubbla trasmattor för täcka golvet. Lätta att rulla ihop när golvet ska fyllas med järnväg och bilparkeringar.
 
 
Hej mulna eftermiddagsljus. Tack för att du lyser upp vår snoriga fixar-eftermiddag. 

underbara unge

 
 

lådcyklar!

bild härifrån
 
Som Bagisbloggen uppmärksammat har vi fått lådcyklar till vår bostadsförening genom ett forskningsprojekt. Det är som en dröm! Vi hade pratat om att det kunde vara en bra investering för oss om något år, eftersom bil inte är aktuellt för oss. Nu får istället möjlighet att dela tre (varav en är eldriven) med våra grannar. 
 
Idag var första gången jag tog barnen på en tur. Det var kul och de trivs i lådan! Gillar att ha dem framför mig och att jag kan sitta och prata med dem om allt vi ser när cyklar omkring. Nils ska göra ert försök att hämta några möbelfynd i den eldrivna senare idag istället för att låna en bil. På någon vecka öppnar ekohandeln Ekodirekt i nya lokaler en bit härifrån och då känns det helt överkomligt att handla där ibland när vi har en låda att proppa full istället för att vingla med tunga kassar på styret och ett barn där bak. Och när sommaren kommer längtar jag efter att stoppa kidsen och picknickväskan där och dra iväg hela familjen till sjöarna härikring och ba njuta av strandliv. 
 
Snacka om att det finns saker som kan förenkla och förroliga ens vardag!
 
 
 

happyjoyelis

"JA, ja, ja, jaaaa, JAAA!"
 
Vår treåring jublar och hoppar. Det finns så mycket idéer just nu som gör honom salig och helt proppfull av iver och glädje. Ibland med tillägget: "Jag har väntat så många dagar, och nu, nu ska vi...JAA! JIPPI!" Det kan vara en linbana mellan bokhyllan och bordet knuten med ett garnnystan, en anspråkslös lunch på balkongen, premiärturen i bostadföreningens nya lådcyklar till låns eller paket som ska hämtas på posten.
 
Fy vad fint det är.
Mer av det i mitt liv.

instalove

 
 
 
Instagram alltså. Skaffade mig ett konto när jag väntade Lo och när hon väl kom var det mitt största amningsnöje. Att, dag som natt, segla ut på människors feed och samla juveler till min skattkammare. En av mina behållningar med instagram, förutom att dela det människor vill visa av sina liv är just funktionen: "Foton som du gillar". En sida som blir full av min smak, fast med andras utsikt och skildringar. Det gillar jag. Och det inspirerar mig.
 

can't live if living is without you

bild härifrån
 
This is it. För armhålan. Ja, mitt första tips är såklart ett armhåletips! Vad vore livet utan två väldoftande armhålor? Det är säkert inget problem för er som fortfarande lyckligt ovetande rollar er med deodoranter med aluminium och annat som inte alltid är hud-, kropp- och miljövänligt. Det finns många välfungerande deodoranter. Men när jag gav mig ut i eko-naturligt-hippie-djungeln och letade efter alternativ har jag ständigt blivit besviken på funktionen. Och en grön deo utan funktion är ju liksom ingen deo. 
 
Kanske är det fel på mig och mina hormoner, tänkte jag. Jag har också skyllt på alla mina secondhandkläder och år av insvettning. Det kan ju vara bidragande faktorer. Men, en dag kom räddningen till mig som en pin på Pinterest. Och aldrig mer vandrar mina armhålor i dödsskuggans dal.
 
Recept, modifierat och omvandlat på en höft kommer härifrån.
 
Deodoranternas deodorant
1 dl kokosolja
5 msk bikarbonat
5 msk majsstärkelse
5 msk arrowrotpulver (kan bytas mot ytterligare 5 msk majsstärkelse)
essentiell olja (kan väljas efter doftfavoriter eller hudegenskaper)
 
kan väljas eko rakt av!
 
Smält kokosoljan. Den smälter ungefär vid 25 grader, så det behöver inte bli hett. Ta av eventuell platta. Droppa i essentiella olja om du vill ha sådan i. Blanda i torra ingredienser. Justera mängder för att få önskad konsistens. Häll i en lagom liten burk. Låt svalna. Använd!
 
Hoppas gör er som testar lika gott som mig.
 
 
 

mitt nya bloggnamn

Min förra blogg gick under det rara namnet "Ugglan har ordet". Den här bloggen är en fortsättning på den, men den har fått ett nytt namn. Det nya namnet kommer från en idé som föddes för flera år sedan, medan vi ännu bodde på Bergsrådsvägen och bara hade en liten Elis-bebis. Den vanliga vardagkvällen, med tandborste i hand, på väg mellan kök och toalett överraskade en idé mig. En idé om ett företag och ett butikskoncept som jag inte helt kan släppa taget om. Som kanske kommer bli något annat med åren. Den tanken är liksom en darling för mig som jag inte vill döda än, ett projekt skjutet på den avlägsna framtiden. Men jag lånar av den framtiden och låter er läsare bekanta er med namnet nu. Så får vi se. 
 
U might like what I like.
 
 

den här dagen för ett år sedan


hej nya, hej gamla

Nu börjar jag blogga igen! Jag tänker att den här bloggen ska vara en hjälp för mig att komma ihåg vad det är för liv jag längtar efter att leva. Och så ba leva det. En påminnelse till mig själv om alla drömmar som lagts i mitt hjärta. Hålla styrkurs och styrfart. En inbjudan att dela det som är mitt och ett utlopp för allt jag inte vill behålla för mig själv. Tror det blir finfint.
 
Ni som saknat mig, vad hoppas ni att jag ska blogga om? 

vårskalor


RSS 2.0