om ni undrar

 
Just nu håller jag på att försöka balansera det viktigaste hemma. Se till att energin/tiden räcker till för familjen, för vänskap, för min halvtidskurs, för träning, för bra mat, för sömn, för hemmet som behöver tas hand om. I det här balanserandet har bloggen kommit i kläm. Tror det kommer finnas mer plats för den när jag får lite flyt och rutin på det andra. Och det känns kul. För precis som vanligt är jag peppad på det här. Orden, bilderna, delandet. Gillar riktningen jag målar ut för det här året, gillar att jag verkligen bygger livet från grunden eller inifrån och ut. Det känns tryggt. 

hållbart

 
Har länge längtat efter miljö- och hälsovänliga madrass- och bäddalternativ till vårt hem. Vi spenderar trots allt en stor del av vårt liv i sängen, så då bör vi kanske tänka till på vad det är vi ligger på? Kanske inte mest för att det vi bäddar på och med bidrar till giftcocktailen i hemmet, utan mest för att börja göra konsumtionsval som gör skillnad för vår planet. Grön Interiör står för det mesta av det jag sett i miljövänliga alternativ för sovrummet. Är alltid intresserad av att läsa mer och blir glad av att hitta alternativ. Häromveckan snubblade jag över detta:
Open your eyes bedding, är ett företag, som satsar på DIY madrass i bomull och boveteskal. Ser ju lustigt ut. Men kanske blir det något sånt här när vi skrapat ihop nog pengar? Då hoppas jag på att företaget börjat med ekologisk bomull istället för konventionellt odlad bomull till tuben man knyter madrassen av. Eller kanske börjat använda bambu eller något annat tyg med mindre negativ miljöpåverkan.
Är det någon annan av er som har köpt eller har erfarenhet av miljö- och hälsovänliga alternativ för sovrummet?

tidigare

 

RSS 2.0