sa jag att jag kommer sakna vår i stockholm?

 
 
 
 
 
 

vår vid flaten

jag tycker om smala späda stammar i grupp
 
och små duniga huvuden som tillhör små personer som gillar att slänga saker i vattnet
 
sjön

I söndags fick vi en sådan där utflyktsdag som är essensen av mina tankar om utflykt. Det man bara kan hoppas på när man varken kan kontrollera väder eller barnens humör. Inte kan jag påstå att dagen började i rätt ända. Nils glömde bankkortet när han skulle handla och fick gå en extra runda, lådcyklarna skulle servas och vår egen behövde lite kärlek i form av en skiftnyckel och pumpning, tiden gick, Elis var mer än mulen över att behöva sitta i botten på lådan och trängas med packning istället för på bänk som syskonen. Och sedan, när vi hade hunnit ett par hundra meter fryser Loppan till is och ropar: kissnödiiiig! Trots sistkiss innan. Nils bekände en halvdan packning av skötväskan, men vi lyckades hala fram en hjälplig uppsättning kläder som vi bytte på en huttrande Lo och fick löfte av våra vänner som vi skulle möta upp i Skarpnäck om lån av överdragsbyxor. Sedan la sig svetten och vi kunde skoja den våriga vägen fram. När vi väntat in våra vänner under den mulna himlen drog vi mot reservatet och Flaten. 
 
Sedan fick vi lön för all vår möda. Det var grill och upptäckter, chanser att verkligen prata och chanser att verkligen leka. Våra barn var tjuvar, poliser, pirater och sig själva. Vi var tjuvar och poliser. Det lektes i vattenbryn, i stora sandhögar, på gungor och i skogen på stora stenar. Elden tog sig och lunchen smakade gott med sjöutsikt i kära vänner sällskap. Så kom också solen, och värmen. Vi kisade. Barnen drog av sig skor och strumpor. Det var långt mer än vad vi kunnat hoppas på. Javisst, det kladdades och kletades, det gräts, det blev bulor och skrapsår och oenigheter, det blev en halvdrutt i sjön och barnen gillade minsann inte hederliga hajkbananer. Men det går ändå inte att inte bortse från hur gott det gjorde hjärtat mitt. 
 
Å, vad jag kommer att sakna lövskogar, vår i April
och allra särskilt dessa våra vänner. Juveler är dom.
 
 

loppanlo, del 4

Nattning hos Lo i våningssängen som hittar på sånger under täcket.
De är många, och fina. Det här är en som jag minns:
 
Ingen björn
Ingen björn
Ingen björn
Det kom en björn, den var snäll
och den var ledsen, det kom tårar
hela skogen blev våt
Då kom det tomtar
som hade presenter
Mera presenter
Mera presenter
Mera presenter
 
När hon sjungit den så sjöng jag den för att visa att jag hade lyssnat och att jag mindes den. Då blev hon så glad, så glad.. Ögonen plirade och hon klappade sina händer. 
Och det är nog första gången någon har reagerat så på min sång. Haha.
 
 

något slags genombrott

Den här veckan har gått i övervinneriets tecken. I måndags fick jag klart att jag rodde iland statistiken. I tisdags skrev jag vad som kanske kommer vara min sista salstenta evert. Härligt.
Sedan har jag bokat intervjuer för glatta livet och lyckas kanske göra alla den närmsta veckan. Det trodde jag inte! Det gör att allt känns lite mer möjligt och överkomligt. C-uppsats, I've got you.
Men, det intensiva skoleriet och mina tappra försök att insupa den sista månaden i Bagis, i Stockholm den märks förstås här. Och nu ska jag ägna någon timma åt transkribering. Sedan bara vara lycklig att finnas till. Vi ses när vi ses. Lite eller mycket. 
 
 

tbt, mitt vardagscrew

 
Nu är jag mamman som "har skola nästan jämt" tycker störsten.
Men förr var jag mamman som var med kidsen nästan jämt. 

när du inte behöver ursäkta dig för mig

Det här med att själv göra avvikande val ska väcka ett ursäktande beteende hos människor som av någon anledning känner sig dömda av att de inte gör samma val. Eller när andra tillskriver mig val jag inte har gjort.
Å. Jag blir så trött ibland. Hemskt trött. Sist jag kollade har inte jag någon domartröja på mig. 
 
Ät ditt smågodis. Stek mat i teflonpannor. Köp dina konventionellt odlade grönsaker. Ät dagens andra portion av rött kött. Köp duschdraperi i PVC. Svär ofta. Drick kaffe utan rättvisemärkning. Ta en burgare på Donken. Micra maten i din glasslåda.  Flytta ihop och ha sex innan ni gifter er eller inte gifter er. Ta bilen istället för bussen. Ät mjök, mjöl och raffinerat socker varje dag. Måla med färger fulla med gift. Tyck att det är krångligt med vegetariskt. Fortsätt att inte börja träna. Ät utfiskade fiskar. Och så vidare.
 
Självklart önskar jag att alla människor ska unna sig tid att sätta sig in i frågor de tycker är viktiga, göra pålästa val och våga vara obekväma med sig själva. Självklart finns det val som jag gör som jag tycker är viktiga och som jag i vissa fall tror är livsförändrande. Det finns även andra val jag gör som jag tror skulle göra världen till en bättre plats om fler gjorde dem.
Och ja, jag blir glad när människor värdesätter mina tankar och åsikter och ber mig om råd i frågor. Men. jag är inte intresserade av att människor ska fatta beslut och ändra beteenden utifrån vad jag tycker eller inte. Skulle önska att jag inte blev en person som någon projicerar sina mindervärdeskänslor eller skuldbeteenden på. Att jag inte tillskrivs en massa egenskaper som distanserar mig från andra. Om du är sann och ärlig mot dig själv, då kan vi mötas trots vad vi väljer olika. När jag reduceras till en domare känner jag mig berövad på verklig gemenskap.
 
Ursäkta mig, men för detta kan du kan väl sluta ursäkta dig? Min dröm är att du, nästa gång du känner att det kliar en ursäkt eller förklaring inombords när du rör dig i min närhet, ska fundera på varför det känns sådär skavigt hos dig. Våga ta det vidare. Det jag vill är att du ska vara sann mot dig. Där börjar alla verkliga möten och utvecklande fortsättningar.
 
 
 
Ps. Note to self: skriv ut och läs själv när du vill ursäkta inför någon annan att barnen får spela en lång stund på ipad, att du köpt nytt istället för begagnat, gör majonnäs på fulolja med mycket omega 6 eller något annat som du inte tycker ringer sant med dina övertygelser.
 

länkfredag

Två väldigt geniala personer, Malin och Elin, gör den här väldigt fina sidan Maytember och ger mig väldigt många anledningar att le, att känna tacksamhet att upptäcka nya saker. Ärligt och rakt. Tips, tips!
 

good friday

 

Truth is an unbreakable lamp

A bread for whoever admits their hunger

No rest is to be found outside

No battle within

 

Because of that I do no longer weigh my words

And I have decieved myself the very last time:

 

Without you I am a black arrow darted unto death

 


loppanlo says

Jag har bäddat ner dotra mi för kvällen under det ljusblå mumintäcket. Hon hostar och snurrar runt. Ligger bredvid hennes en stund tills hon somnar. Som det brukar vara nuförtiden. Vi pratar om ditten och datten. Sedan:
 
-Jag älskar att du är min mamma!
-Jag älskar att du är min Lo!
-Mamma, du är en bra hjälte som tar hand om mig.
-Jag är glad att jag får ta hand om dig!
-Pussa!
 
Pussar. Och kramar. Och mer pussar. 
Inte så svårt att vara mamma just då.

tbt, gullchock

throwback thursday till de här små glada påskäggen i hallen
 
 
 

RSS 2.0