morgonstapel

Natt med vakna timmar. Förkylda sommartidsbarn. Dimmig morgon på efterkälken. Nils lämnar, jag går förbi. Pussar mitt ena barn genom förskolestaketet. Stryker det andra på kinden. Tittar med kärlek på min man och yngsten som somnat i vagnen. Hejdå, ha en bra dag, okej. Ber. Kliver i hundbajs som jag desperat försöker gnugga bort mot grus och sten. Ger skamset bort några mynt som låg i fickan till mannen vid stationen. Kommer precis i tid till tåget. Slår på David Åhléns Selah. Läser vänners länkningar på Facebook, om normaliseringen av porr, om att komma på att man hellre bor i ett hem än ett inredningsmagasin. Söderort seglar förbi. Postar ett inlägg med bilder jag tycker om. Byter tåg. Skriver. Plockar ur örhänget som gör ont idag. Kommer fram, kliver ut, åker upp för trapporna. Fortsättningen, nu kommer jag!
 
 

instagood

 

stråk av ljus, stråk av glädje

rytm
att ha en smart femåring
människor som inspirerar med sitt engagemang
kroppen som läker
en vän som hör av sig för att han läst nyheter över nätet och vill höra sig för
den gula heliumballongen som flyter omkring här hemma
min lust att sjunga
kroppkakor to die for hos grannarna
varje mail från en friend-crush på andra sidan atlanten
uppmuntran från handledare
vägar framåt
hjälpsam familj
lyxig förmiddag med bästis
gå på second hand efter en lång tid utan
när lo slänger armarna om mig och kniper hop ögonen i glädje
lägga barnen själv
prata från hjärta till hjärta
evening chill, spellista på spotify
den världsvida kyrkan
drömmar som ger svar
åka hemifrån och hänga en kväll med kära från gymnasiet
att va trodd på
min generöse man
 

redding

Bit för bit har lagts på plats inför vår tid i USA. Skolans ja, fina huset vi ska bo i, de nyvunna vännerna vi ska dela huset med. Nu ska vi snart kliva in i en visum-process medan vi fortfarande bor i här i Stockholm. Det är rätt snart vi har det det sista svar vi behöver för att allt ska kunna räknas som klappat och klart. Men vårt ja är skrivet i himlen, så ett ja från ambassaden känns mest som en ren formalitet. Och tro mig, det blir mycket formaliteter, vi har en hel del pappersjobb att avklara innan vi kan boka in träffen.
 
Titt som tätt händer det att andra undrar vad det är för en plats vi ska till. Och det är inte så konstigt. Jag tänkte ge er som undrar några fakta i stil med forskningsprojekten jag gjorde på mellanstadiet. Minns ni? Kanske blir det mer greppbart då, detta med vår framtid? En tjuvtitt på det som kommer sen i alla fall.
 
 
Vi ska bo i Redding som ligger i Norra Kalifornien, tre och en halv timmas körning från San Francisco. Uppåt och inåt. Mellan berg och skog.
 
källa
 
Trots sitt läge i de norra delarna av staten så sägs det att Redding är den stad med näst flest soltimmar i hela USA. Det kan vi inte påstå att vi kommer ha något emot. Som städer ofta är i Staterna så är också Redding rätt utdragen till sin storlek. Anpassad för det bilburna folket. Men, till vår store glädje har vi nu upptäckt att det ska gå rätt bra att ta sig fram med cykel också. Fin känsla även om vi också kommer köpa oss en bil väl på plats.
 
I antal invånare matchar den Umeå bra med drygt hundratusen personer. Fler än jag trott och sagt tidigare! Precis som många städer i Sverige är den byggd invid vatten. Genom staden flyter Sacramento River.
 
 
Många kommer till Redding för att de ska ut i omgivningarna runt omkring. Det finns sjukt många vackra vandringsleder, äventyrsstråk och naturområden för den sugna. Sedan är det många andra som kommer för att besöka kyrkan vi kommer att vara en del av. Eller för att gå skolan som kyrkan har. Över tusen elever varje år kommer från 64 länder världen över för att gå skolan.
 
 
Här, i Reddings Civic Center hyr skolans första år in sig. Så här kommer jag hänga om eftermiddagarna.
 
 
Och här är baksidan på huset som vi ska leva i. I den lilla sidobyggnaden ni knappt ser för att den står bakom trädet bodde jag och Nils när vi var på besök i Redding för fyra år sedan. Vi har kära minnen därifrån. Då bodde en fantastisk fin familj med tre barn i det stora huset (eller då var det bara ett barn, men de har precis som oss blivit fler). Men dom har flyttat till Nicaragua för att arbeta med gatubarn, gelato och konst där. Istället ska vi få ha det som hem en tid. Vi är så tacksamma. 
 
 
En liten morgonpigg ettåring innan dagen slog ut.

det snurrar

korrelationkoefficenter cohens d flervägsvariansanalys konstanthållna variabler
interceptet delta eta xij ssab sst power post hoc residualer samvarians rtvåadj
betavikter effektstyrka sigma prediktioners standardfel msb msw a priori alfa
 
om ni undrar var jag håller hus, så är det i detta vokabulär ovan.
imorgon 09:00 gäller det!
håll tummisarna för mig.
 

det kokar i hjärnan

 
Två salstentor, två uppsatsuppstarter. Just nu är det trångt i hjärnan. Jag prokrastinerar, jag kämpar, jag skriver uppsatsskisser, jag testar och kastar idéer, jag räknar. bland kommer mål med en hel del utmaning, och aldrig hade jag förstått hur det skulle komma att kännas just nu. Jag ville läsa psykologi, men hade inte räknat med att förhållandet mellan ämneskunskap och metod och statistik skulle se ut riktigt såhär. Jag biter ihop. Får lyfta blicken.

Bästa råden till mig själv för dagarna som kommer är:
beta av, bit efter bit
hitta något ställe att ha som kontor
schemalägg de oschemalagda dagarna
kom ihåg att jag har potential att ro iland detta
igen: ba gört!
 
 

en söndag i mars

 
Så mycket vår och ljus i dagarna här. Det är inte bara på marken som nytt liv spirar. Det sjungs en ny sång från himlen över den tid som är här och kommer. Jag vill bara stämma in i den. 
 
Idag skickade vi ett meddelande till våra vänner grannarna och föreslog oss ut i skogen på förmiddagen. Och lunch i Brotorpsstugan. Trots att motorvägens ljud når in i skogen så har naturen en sällsam inverkan på hjärtat mitt. Hej fåglar som sjunger, hej fuktig mossa och lav, hej solvarma bergsknallar! De fem barnen var bergsgetter, upptäckare och hungriga tjoande känslomässiga gastar i ett. Så innan vi drog hemåt lastades det in nygräddade våfflor och mackor i magarna. Utom i min mage då, den som äter allergivänligt. 
 
Efter mer häng med vännerna så drog vi oss hemåt för matlagning och fix. En gyllene person kom över på söndagsmiddag. Det var lyxig vegansk husmansstämning och söt efterätt. Spontana djurcharader, en hel del gos och ytterligare hög volym. Fint att få ha tid med både vänner och barnen. Så tacksam för den här söndagen. En söndag som fortfarande är fin där jag sitter här i soffan bredvid mannen och där vi gör utrymme för varandras saker. Men är ihop. 


merci mon dieu, merci

 
allt som skvallrar om vår, längre dagar och liv 
föräljningen av lägenheten
middag hos vänner en måndag trots familjens skruttighet
en kär väns flytt till staden
ett telefonsamtal från någon jag håller av
min mans ord om framtiden
musik
familj över hela världen
 
 

årets varmaste dag

 
Tog en lur på soffan hos vännerna när barnen lekte för fulla muggar. Är sjuk med sprängande bihålor, huvudvärk, ögoninflammation och hosta. Illamående. Ej skoj. En sådan dag som jag önskar att jag hade noll ansvar och måsten. 
 
Men jag är full av tacksamhet över varmare vindar, vårens blommor som slår upp sin ansikten mot solen och allt som läggs på plats för framtiden. Alla vackra människor som finns i mitt liv, som är på väg in. Gud som står fast vid vad Han har sagt och älskar överdådigt. Jag är överlycklig och känner mig priviligerad över vad som ska komma sen. Och vill samtidigt inte missa en sekund av nu.
 
Eller det var en överdrift. Hoppar gärna över detta kassa mående och allt skolstrul. Det blir så lite energi över. 

istället för blogginläggen jag vill skriva men inte hinner med idag

 
 
 
 

RSS 2.0