redding

Bit för bit har lagts på plats inför vår tid i USA. Skolans ja, fina huset vi ska bo i, de nyvunna vännerna vi ska dela huset med. Nu ska vi snart kliva in i en visum-process medan vi fortfarande bor i här i Stockholm. Det är rätt snart vi har det det sista svar vi behöver för att allt ska kunna räknas som klappat och klart. Men vårt ja är skrivet i himlen, så ett ja från ambassaden känns mest som en ren formalitet. Och tro mig, det blir mycket formaliteter, vi har en hel del pappersjobb att avklara innan vi kan boka in träffen.
 
Titt som tätt händer det att andra undrar vad det är för en plats vi ska till. Och det är inte så konstigt. Jag tänkte ge er som undrar några fakta i stil med forskningsprojekten jag gjorde på mellanstadiet. Minns ni? Kanske blir det mer greppbart då, detta med vår framtid? En tjuvtitt på det som kommer sen i alla fall.
 
 
Vi ska bo i Redding som ligger i Norra Kalifornien, tre och en halv timmas körning från San Francisco. Uppåt och inåt. Mellan berg och skog.
 
källa
 
Trots sitt läge i de norra delarna av staten så sägs det att Redding är den stad med näst flest soltimmar i hela USA. Det kan vi inte påstå att vi kommer ha något emot. Som städer ofta är i Staterna så är också Redding rätt utdragen till sin storlek. Anpassad för det bilburna folket. Men, till vår store glädje har vi nu upptäckt att det ska gå rätt bra att ta sig fram med cykel också. Fin känsla även om vi också kommer köpa oss en bil väl på plats.
 
I antal invånare matchar den Umeå bra med drygt hundratusen personer. Fler än jag trott och sagt tidigare! Precis som många städer i Sverige är den byggd invid vatten. Genom staden flyter Sacramento River.
 
 
Många kommer till Redding för att de ska ut i omgivningarna runt omkring. Det finns sjukt många vackra vandringsleder, äventyrsstråk och naturområden för den sugna. Sedan är det många andra som kommer för att besöka kyrkan vi kommer att vara en del av. Eller för att gå skolan som kyrkan har. Över tusen elever varje år kommer från 64 länder världen över för att gå skolan.
 
 
Här, i Reddings Civic Center hyr skolans första år in sig. Så här kommer jag hänga om eftermiddagarna.
 
 
Och här är baksidan på huset som vi ska leva i. I den lilla sidobyggnaden ni knappt ser för att den står bakom trädet bodde jag och Nils när vi var på besök i Redding för fyra år sedan. Vi har kära minnen därifrån. Då bodde en fantastisk fin familj med tre barn i det stora huset (eller då var det bara ett barn, men de har precis som oss blivit fler). Men dom har flyttat till Nicaragua för att arbeta med gatubarn, gelato och konst där. Istället ska vi få ha det som hem en tid. Vi är så tacksamma. 
 
 
En liten morgonpigg ettåring innan dagen slog ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0