fjärilshuset och andra utflykter

 
Mina föräldrar var här under långhelgen som var. Roligt att ha dem här och få tid tillsammans! Barnen tankades fulla på morfar- och mormorbus, mys och utflykter. Vi blir ofta turister i vår egen stad när mormor och morfar är på besök. Det är ett uppskattat avbrott i vardagen även om det kan vara minst lika trevligt att skrota runt hemma tillsammans, vilket vi också hann med.
 
Vårt första utflyktsmål var Kaknästornet, det var första gången för de flesta av oss. Fantastisk vad en kan se långt! Från tornet såg vi också en turnerande cirkus som restes på Gärdet och djur som betade i gräset. Att vi skulle dit och kolla på elefanterna rådde det ingen tvekan om hos barnen. Och säga vad man vill om cirkusar och kringresande djur i bur, men det var en höjdpunkt att se barnen beundra de stora vackra elefanterna som gick runt utan inhägnad. Ponnysarna, åsnorna, zebrorna, lamorna och kamelerna skulle väckte också pepp och fascination. Lunchen intogs på Matmekka, restaurang på Etnografiska: det stället vill jag verkligen tipsa om! Eko, reko, närodlat, gott och allt vad det är. Min mat smakade fantastiskt och det fanns fullt av schyssta tillbehör, ljus genom fönstren och sköna färger i lokalen. Inte heller alla matställen där en kan sitta bredvid en barnhörna och lägga ner sin sexmånaders bebis för utforskning när en vill äta utan pilliga små fingrar som ska slita i mat och porslin.
 
En annan trevlighet som vi gjorde ihop med föräldrarna och några vänner var en kortare tur till Björkhagen. Markuskyrkan där hade familjedag och bjussade på korv, ponnyridning, loppis och fiskdamm. Ni hör ju hur många rätt det där är i ett litet barns öra! Svenska kyrkan här är föredömlig när det gäller inkludering av människor av behov av särskild kost. Det finns vegetariskt, glutenfritt och annat som de faktiskt tänker på. Att jag skriver det är för att jag har upptäckt att det inte är en själklarhet överallt när kyrkor bjuder in.
 
Och så Fjärilshuset då, eller Haga Ocean. Huvudattraktionen denna gång var kanske Haga Ocean med sina hajar. Vi stod länge och kikade på hur hajarna och fiskarna simmade runt. Sedan var det högt tempo (och inte så mycket långsamnjut som då vi var där sist) när Nils följde de stora som pinnade runt bland fjärilar, sköldpaddor och fiskar i växthusen. Utanför, när vi skulle fylla på mellismagarna, möttes vi också av ett bonusnöje. Någon hade köpt ett såpbubblesvärd och blåste ängen full med stora bubblor som barnen och mormor glatt jagade. 
 
 
 
Ps. Hade faktiskt inte med kameran. Gick och bar runt en liten peppig kille i mina armar. Men på datorn hittade jag några bilder från när vi besökte Fjärilshuset för fyra år sedan, då Elis var en sisådär fem veckor gammal. Fanns mycket vacker att titta på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0