barnkalastips

Barnkalasandet kan ju snabbt bli en dyr historia; inte bara att bjuda in till ett kalas, men också att gå på andras. Och det kan bli klurigt med presenter, vad ska en ge till barnen som inte är plastigt, plåttrigt, en sak på hög - men som heller inte är vansinnigt dyrt? Om en nu inte vill och har råd att ge bort något dyrt. Vi har ju bara nyss börjat detta med barnkalas, men till vår stora glädje odlas det en trevlig ge-bort-kultur bland våra vänner. Nu ska sägas att den kulturen inte nödvändigvis är mer ekonomisk, men många gånger tycker jag att den kommer med fantastiska mervärden.
 
I vår bekantskapkrets är det många som ger bort upplevelser till varandra. Här har det varit en hel del barnteaterbesök som firande. Men har också blivit: ett lekparkshäng med tillhörande glass i vårsolen, biobesök, skogsutflykt till naturstig. Besök på museum, badhusutflykt, bygga-och-flyga-drake-dag, picknickutflykt till stranden är exempel på andra upplevelsepresenter i olika prisklasser som kan göras med omtanke och finess. 
 
Kanske blir barnet, särskilt om det gäller yngre barn, snopet eller likgiltigt för att det inte är vad barnet förväntade sig: en sak här och nu, något att se och ta på och leka med en gång. Kanske förstår det inte bums. Men låt det inte utgöra ett hinder, oftast slutar det hela i något väldigt uppskattat. 
 
En annan sak jag blivit glad av är när vi fått något begagnat. Det är också något vi föräldrar vi kan odla tillsammans med våra barn. Att antingen fråga barnen om de har något fint de vill ge bort av sina saker eller att tillsammans leta efter presenter på second hand. Ett välskött spel, duploklossar, hållbara träleksaker, bra böcker är exempel på sådant som ofta kan hittas i andra hand. 
 
Nu är jag faktiskt inte emot nya saker, för oj vad glad både barn och föräldrar kan bli för en väl vald leksak! Det har vi blivit många gånger. Men, det kan vara gott att veta att det finns alternativ. Kanske kan det komma som en befriande tanke till oss när vi står djupt begravna i kalasinbjudningar och funderar på vad vi ska köpa den här gången...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0