menskopp for life

Menskoppen är en gammal nyhet för många. Men för somliga ännu en oupptäckt källa till månatlig glädje. Jepp! Vi behöver ibland sakta bearbetas om vi ska våga testa något nytt. Och ju mer vi hör om något som funkar för många desto mer benägna blir vi att ge det nya en chans. Nu vill jag alltså peppa lite på menskoppen så att sannolikheten ökar för att också du som inte testat ska våga göra köpet. Varför? Unnar alla kvinns att få uppleva alla plus med kopp och dessutom är det en stor vinst för miljön.
 
För er som helt missat menskoppen så är det alltså en liten kopp i silikon eller gummi som är gjord för att föras in i slidan och samla det blod som rinner ut från livmodern. Med jämna mellanrum tar du ut koppen och tömmer blodet i toaletten, tvättar av den och stoppar in den igen. 
 
Lista med några av menskoppens fördelar:
mindre sopor i världen
miljösmart tillverkning (en menskopp motsvarar inte ens tio tamponger i utsläpp)
inga bekämpningsmedel i kroppen
skönt för slemhinnor som annars blir torra eller irriterade
osynligt
kopp rymmer mer än bindor och tamponger och behöver därmed bytas/tömmas mer sällan
väldigt läckagesäker när man får in tekniken och lär sig sin blödning 
du lär känna din blödning och och din kropp
ekonomiskt, en kopp räcker i många år
 
 
Läs mer på menskoppen.se eller youtuba menskoppar. Där finns mycket bra nybörjarinfo, tips och trix samt råd om en stöter på utmaningar med koppen. Menskoppen.se säljer också koppar, men det finns ju långt fler märken att välja mellan! Kolla vilken slags kopp du tycker verkar vara det bästa köpet för dig: de varierar som sagt i utformning, material, storlek, pris. Vill du slå två flugor i en smäll och göra någon annan en välgärning kan du kolla in Ruby Cup som skänker en menskopp till skoltjejer i Kenya för varje såld kopp (de tjejerna skulle annars stanna hemma från skolan vid mens för att mensskydden är så dyra). 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0