sevärdheter

bildens källa
 
Förra veckan bjöd jag in en bästis på en film. Eftersom det var oplanerat och hipp som happ hade vi ingen aning om vad vi skulle se. Därför spenderade vi sådär störande lång tid på att leta upp en film som vi båda kände för att se. Att det gick extra långsamt kan även bero på att vi hade en massa angelägna saker vi inte ville låta bli att prata om. Samt att vi inte hittade rätt i filmtjänstens snåriga sökfunktioner. Hursomhelst, till slut föll valet på denna lovestory, Ruby Sparks, som visade sig lyfta högre ju längre in i berättelsen vi kom. 
 
Författaren Calvin som har en aning skrivkramp tio år efter att han debuterat med en succéroman. När han på sin terapeuts förfrågan gör en ansats till att skriva något dåligt kliver karaktären Ruby in i hans medvetande och inspirerar honom till intensivt och uppslukande skrivande. I en skrivpaus upptäcker Calvin att hans ord har fått liv, Ruby har blivit en verklig person. Jomenvisst.
 
Om hjärnan inte snubblar på det övergrepp av verklighetens logik som det är att en fantasiperson plösligt existerar i verkligheten, och du heller inte stör dig allt för mycket på några av Calvins brors trista könsstereotypa uttalanden, finns det chans att du får dig både får göllig underhållning samt tankeväckande insikter om relationers natur. Jag gillade den för att den på ett fint sätt rör vid människors brottning med kärlek och mötet med sig själva. Dessutom är jag svag för både Zoe Kazan och Paul Dano som är skådisarna bakom huvudpersonerna i filmen. 

Har du sett den? Skriv en rad om vad du tyckte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0